Case Study - St Michael's Churchyard

St Michael's Churchyard

Bulleted horizontal rule

In January 2004 Groundwork Kent & Medway proposed a project to make St Churchyard in Sittingbourne a more attractive and user-friendly public place. Funded by the Department for Communities and Local Government, the project was proposed in January 2004 and involved improvements to the grounds around the ancient building.

Work began in January 2006 to create the ‘pocket park’ with new seating, lighting and an entrance from the car park. At night the ancient church is transformed, with the installation of floodlighting, designed to make the area feel more secure, as well as highlighting the features of the building. The churchyard is now cleaner, tidier and safer, providing a quiet space away from the bustling high street.

The project has been developed as part of the ‘Sittingbourne Green Grid’ proposal and is one of a number of schemes to create a network of green spaces in North Kent.

Bulleted horizontal rule

Before and after photos

St Michaels Churchyard     St Michaels Churchyard

St Michaels Churchyard     St Michaels Churchyard

St Michaels Churchyard     St Michaels Churchyard

St Michael's Churchyard at night

St Michaels Churchyard     St Michaels Churchyard

 

Groundwork Kent & Medway
48 Canterbury Street
Gillingham
Kent ME7 5UN

T 01634 855166
F 01634 855177
E [email protected]