Case Study - Queenborough & Rushenden

Queenborough and Rushenden

Bulleted horizontal rule

In 1998, Groundwork Kent & Medway were invited to work with the Care House, a community residence in Rushenden, Isle of Sheppey, to improve access for those with families. From then on Groundwork has been working on the development strategy for the open spaces of Queenborough and Rushenden which has gone from strength to strength. Working with the local community Groundwork has made over £500,000 worth of improvements in conjunction with a number of partners.

Groundwork’s projects in Queenborough and Rushenden have included;

  • Improvements to shop fronts
  • Environment and heritage trail
  • Basic skills projects
  • Ball court
  • Play area
  • Sculpture

The choice of these spaces was determined by the findings of a ‘Planning For Real’ consultation. Accessibility to attractive open spaces was seen as a fundamental right of every citizen and Groundwork have since proposed design ideas and opportunities for these areas, implementing into the proposals what local people would like to see happen on them.

Bulleted horizontal rule

Shop fronts before and after improvements

Rushenden Shop Fronts     Rushenden Shop Fronts

play area

Rushenden sculpture

Rushenden Sculpture     Rushenden

Rushenden Care House and entrance to open space

Rushenden Care House
 

 

Groundwork Kent & Medway
48 Canterbury Street
Gillingham
Kent ME7 5UN

T 01634 855166
F 01634 855177
E [email protected]