Case Study - James Street

James Street Ball Court

Bulleted horizontal rule

Contractors have recently finished work on the installation of a new ball court on the roof of a disused car park in Gillingham. The car park joins James Street at street level and is on the corner of Skinner Street and Saunders Street.

Boukje Müskens, Landscape Architect at Groundwork, said, “Residents were consulted to find out what they would like to see in the area. They responded by saying that there was hardly anything for young people to do and that they would like somewhere for them to play. The car park was already used as an area of play by many young people so it made the ideal location.”

Around £85,000 was invested into the site to complete structural repairs and to convert the area into a safe and fun place. Repair work to the structure's concrete base and asphalt roof has been completed, fencing has been put up, benches have been put in and play markings have been drawn out for sports such as football, netball and basketball.

The project was carried out in conjunction with Medway Council’s Liveability Project and funding has been provided by the Council and the Department for Communities and Local Government. Carole Brown from the Liveability Project said, “The idea of our scheme is to improve residential areas and make them more liveable. We got involved in the ball park project because there wasn’t enough for children in North Gillingham to do. The ball park is a great idea as it encourages young people to become more active.”

Bulleted horizontal rule

Before construction of the new Ball Court

James Street Ball Court

After construction of the new Ball Court

James Street Ball Court

 

Groundwork Kent & Medway
48 Canterbury Street
Gillingham
Kent ME7 5UN

T 01634 855166
F 01634 855177
E [email protected]