Case Study - Forge Green

Forge Green War Memorial

Bulleted horizontal rule

Groundwork Kent & Medway were commissioned by the Halling Association and Medway Council, to transform an area of underused grassland in Halling into an attractive public open space. This prominent space in the heart of the village is overlooked by people waiting for the bus, going to the local shops and is used as a transitional space to different parts of the village. The residents of Halling wanted to create a strong and inviting focal point for their village. The centre-piece of the £15,000 project is a stone War Memorial engraved with the names of all the villagers who lost their lives during both World Wars. The sketch design and consultation was undertaken by the Halling Association, after which Groundwork carried out the detailed design and contract management of the construction work.

Bulleted horizontal rule

Design and construction stages

Forge Green War Memorial     Forge Green War Memorial

Forge Green War Memorial     Forge Green War Memorial

Forge Green War Memorial

Opening celebration

Forge Green War Memorial

 

Groundwork Kent & Medway
48 Canterbury Street
Gillingham
Kent ME7 5UN

T 01634 855166
F 01634 855177
E [email protected]